Nyheder

Hvad kan en erhvervsmægler hjælpe med?

Når du leder efter erhvervsejendomme til din virksomhed, kan det være en vanskelig opgave at navigere rundt på et boligmarked, som er under konstant udvikling. Hvordan kan man bedst danne sig et overblik over markedet og finde de helt rette erhvervslokaler til sin virksomhed? Der er mange forskellige løsninger på dette problem, men en af de bedste er at få hjælp fra en erhvervsmægler. Men hvad er en erhvervsmægler helt præcis, og hvordan kan sådan en hjælpe dig med dit erhvervslejemål?

Hvad er en erhvervsmægler?

En erhvervsmægler er en ejendomsmægler, som du kender det fra private boligkøb. En erhvervsmægler har speciale i erhvervsejendomme og har som primær opgave at fungere som bindeled mellem lejer og udlejer i et erhvervslejemål. En erhvervsmægler er typisk tilknyttet en mæglerkæde, som du også kender det fra private ejendomsmæglere.

Når du benytter dig af en erhvervsmægler, kan du drage fordel af deres netværk og dermed få hjælp til at finde de helt rette lokaler til din virksomhed. En erhvervsmægler kan desuden bistå dig med rådgivning i alle dele af din beslutningsproces, uanset om du er lejer eller udlejer. Det gælder både i selve søgeprocessen og helt frem til, at du har truffet din endelige beslutning, og der skal være styr på lejekontrakten.

Hvem kan få gavn af en erhvervsmægler?

En erhvervsmægler kan både være til gavn for udlejere og lejere i et lejeforhold for erhvervsejendomme. Som udlejer kan du få hjælp til at sikre den bedst mulige leje og de bedste vilkår for lejeaftalen. Vil du gerne sælge din ejendom, kan du også få hjælp til at vurdere og sælge ejendommen til den højest mulige pris.

Som lejer kan du via en erhvervsmægler få hjælp til at scanne markedet og finde det bedst mulige erhvervslejemål, som passer perfekt til din virksomhed. De kan også hjælpe dig med at forhandle og sikre de bedste vilkår for din lejeaftale, så du hverken skal betale for meget eller tage til takke med urimelige vilkår.

I hvilke tilfælde bør du vælge en erhvervsmægler?

Det er ikke gratis at benytte sig af en erhvervsmæglers servicer, så derfor skal du selvfølgelig overveje, om det kan svare sig at have de ekstra udgifter, det kræver at få hjælp. I de fleste tilfælde benyttes en erhvervsmægler af udlejere og sælgere af erhvervsejendomme, da der ofte skal bruges flere ressourcer og ekspertise til at vurdere og sælge ejendomme.Som køber eller lejer kan du dog også hyre en erhvervsmægler, hvis du vil have hjælp til at søge efter ejendomme. Står du bare og mangler hjælp til at finde de bedste erhvervslejemål i dit område, vil du dog ofte kunne nøjes med at benytte en online søgeportal såsom Lokalebasen.

3 gode bud på områder i København, hvor du kan leje kontorlokaler

Hvis du som virksomhedsejer leder efter det helt rigtige sted at placere din virksomhed, men er i tvivl om, hvor den præcis skal placeres, får du i denne artikel tre gode bud på, hvor i hovedstadsområdet det kunne give særlig mening. Du behøver ikke være en del af en nystartet virksomhed, men kan også sagtens være et veletableret navn, som har behov for nye omgivelser at drive virksomhed fra.

København er naturligvis et vidt begreb og en stor kommune med mange bydele, men uanset hvad kan du blive klogere på erhvervslejemål i København ved at læse videre her, hvor vi går i dybden med tre områder.

  1. Vesterbro

Der er sket meget på Vesterbro i løbet af de sidste 50 år. Fra at have et notorisk ry for slum og dårligt selskab er bydelen i dag blandt de mest fashionable og tiltrækker i den grad et spor af luksus og klasse efter sig. Hvis du er så heldig at finde kontorlokaler, der matcher din virksomheds vision, kan du blive en del af et erhvervsfællesskab med fart på, hvor iværksætteri og store ambitioner er på dagsordenen.

Det er slet ikke så dumt at have kontorlokaler i denne bydel, da du vil kunne fortælle, at du nærmest er nabo med store erhvervsnavne som fx Carlsberg. Og åbner du din egen butik i området, kommer du til at dele fællesskab med den store detailhandel samt forskellige beværtninger, der også er med til at gøre Vesterbro så speciel.

  1. Amager

Med kontorlokaler på Amager får du og din virksomhed glæde af Københavns nok bredeste udbud af infrastruktur. Foruden naturligvis Kastrup Lufthavn er det også nemt at komme rundt med metro, øresundstoget og motorvejen. Det giver en ekstra grad af tilgængelighed for både medarbejdere og kunder.

Når først du har etableret dig på Amager, kan du deltage i og selv afholde arrangementer på Bella Center Copenhagen.

  1. Sydhavnen

Hvis du ikke har behov for, at dine kontorlokaler i København nødvendigvis ligger lige i midten af hovedstaden, er Københavns Sydhavn en overvejelse værd. Selvom København hele tiden vokser sig større og mere omfangsrig, er der stadig kontorlokaler i denne bydel, hvor du ganske enkelt får flere kvadratmeter for pengene sammenlignet med eksempelvis Frederiksberg. Området huser desuden store virksomheder som 3 og TDC, som du kan få som nabo ved at placere din virksomhed i en af de hurtigst voksende bydele, København kan byde på.

Derfor kan det være en fordel at bruge en erhvervsmægler

Leder du efter nye rammer til din virksomhed? Jagten på nye lokaler, om det er at leje eller købe, kan både være besværlig og tidskrævende. Mange overvejer at gøre brug af en erhvervsmægler, men flere springer fra på grund af den ekstra udgift. Det kan dog godt betale sig at gøre brug af en professionel for på den måde at slippe for det store besvær, man ellers står med alene. I denne artikel giver vi dig et indblik i de fordele, der er, når du vælger at gøre brug af en erhvervsmægler.

Få adgang til andre erhvervslokaler

Om du allerede har startet din søgning eller ej, vil du hurtigt opdage, at det kan være svært at holde tungen lige i munden, når det kommer til at finde de helt rette lokaler til din virksomhed. Når du vælger at gøre brug af en professionel erhvervsmægler, vil du få hjælp af en, som har en masse erfaring, og du behøver derfor ikke selv at skulle koncentrere dig om at finde det rigtige. 

Ud over at en erhvervsmægler hjælper dig med at finde det rette til dine ønsker og behov, så har mægleren oftest også adgang til endnu flere muligheder. Det er begrænset, hvad du kan finde selv, men en erhvervsmægler har andre kontakter og derfor nogle gange adgang til muligheder, som du ikke selv ville kunne finde frem til på egen hånd. Ligeledes er du også bedre sikret imod at gå glip af gode muligheder for din virksomhed.

Forslag fra en professionel

Erhvervsmægleren har ikke kun kontakter, som du ikke nødvendigvis selv ligger inde med. Mægleren har nemlig også mange års erfaring, og kan derfor komme med kvalificerede forslag og løsninger til rammerne, så de kan opfylde alle de ønsker og behov, som du måske ikke selv kan se. Nogle gange gælder det om at være kreativ, når du leder efter erhvervslokaler, da markedet rykker hurtigt, og du derfor skal kunne slå til lige så hurtigt. Det betyder også, at der til dels er en risiko for at få sagt ja til noget, som alligevel ikke lever helt op til de krav og ønsker, du måtte have. 

Med en erhvervsmægler mindsker du denne risiko, da mægleren vil sørge for kun at finde lokaler, der passer til dine behov. Ligeledes kan vedkommende komme med gode forslag, til hvordan dine ønsker kan indfries i lokaler, som du måske ellers ikke havde overvejet, så du samtidig slipper for en lang og besværlig søgen.